,

De Trouwkoning is getrouwd!

Vandaag heb ik alle administratie afgerond die bij een huwelijk komt kijken, we hebben in 10 minuten een burgerlijk huwelijk gesloten op het stadskantoor. Ik ben dus officieel met Tosca getrouwd! Het echte feest moet nog komen.

Vanaf 11:45 uur ga ik door het leven als Anne Kruiter – Sel, ik ben namelijk officieel getrouwd. Het voelt een beetje raar, want voor mijn gevoel gaan we namelijk zaterdag echt trouwen ten overstaan van al onze vrienden en familie. Maar bij zo’n huwelijk is pas echt als de ambtenaar van de burgerlijke stand het bekrachtigd heeft en dat is vandaag gebeurd.  

Om een huwelijk te sluiten heb je naast een bruidspaar en een ambtenaar van de burgerlijke stand ook getuigen nodig. Ruim op tijd zagen we onze getuigen (Pa en Ma Kruiter, en Pa en Ma Sel) op Utrecht Centraal. De ouders zaten al flink zenuwachtig op ons te wachten.

Toch traditioneel
Gelukkig zorgden onze cadeautjes voor wat afleiding. Traditie schrijft voor dat getuigen een mooie pen krijgen om hun handtekening mee te zetten. Aan deze traditie hebben we – voor de verandering – vastgehouden. ProTip: De inkt moet wel zwart zijn, anders telt het blijkbaar niet. Gelukkig wist de pennenhandelaar dat en wisselde hij de blauwe vullingen om voor zwarte.

In het gemeente huis werden we opgewachten door de trouwambtenaar die ons huwelijk zou sluiten. In tien minuten werd gecontroleerd of alle juiste personen wel aanwezig waren: check. Daarna of alle gegevens juist stonden ingevuld op de trouwakte: check. En toen de grote vraag, of ik Tos tot mijn wettige echtgenote aan wilde nemen en ik haar wilde beloven getrouw alle huwelijkse plichten te vervullen die door de Wet aan de huwelijkse staat worden verbonden? Ja! Natuurlijk wilde ik dat. En Tos wilde dat ook. En toen mocht ik de bruid kussen.

Wij moest iedereen tekenen en waren we getrouwd.

_DSC0437

Kriebels
Ik begon deze dag met het idee dat ik mijn administratie ging bijwerken. Maar toen ik zag hoe blij onze ouders waren, begon er toch wel wat te kriebelen. En hoe kort de ceremonie ook was, het is toch wel bijzonder als je verklaart officieel met z’n tweeën door het leven te gaan.

En nu dit geregeld is gaat het zaterdag – de dag van het grote huwelijksfeest – helemaal te gek worden.

Ps. Volgens mij is Tos er wel blij mee

via GIPHY

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.