,

Dit kost onze bruiloft

Het is bijna zover: volgende week gaan Tos en ik trouwen. Dit betekent dat we ondertussen ook weten wat dit geintje ons gaat kosten. Waardevolle informatie voor alle toekomstige Trouwkoningen lijkt me, daarom kun je onze begroting hier bekijken.

Met nog een volle week op de teller weten we eindelijk of we binnen budget blijven en waar al het begrote geld nou naar toe gaat. Als er de komende twee week geen nare verrassingen komen, blijven we binnen budget. Dat is an sich al reden voor een feestje natuurlijk. Zeker omdat lang niet alles ging zoals verwacht. Sommige onderdelen pakten duurder uit terwijl we voor andere dingen veel minder geld kwijt waren dan verwacht.

De meevallers:

De tatoeages
Trouwen een keuze voor de rest van je leven. Tenminste, je belooft elkaar trouw tot de dood je scheidt. Wat ik ook de rest van m’n leven – of tot ik m’n arm verlies – bij me draag is m’n trouwtattoo. En de inkt in mijn arm kostte in vergelijking met trouwringen een schijntje. Begroot: €1500,-. Uitgegeven: €600,- Kaching, 900 euro ‘bespaard’!

De jurk
Goddank heeft Tos geen dure smaak. De meeste bruiden maken er geen probleem van om 2000 euro neer te leggen voor een Jurk. Tos heeft er 1 voor €400,- op de kop getikt. Dan blijft er opeens een hele hoop geld over voor bier!

Het bier
We hebben strategisch gekozen voor een locatie waar we onze eigen drank mee naar toe mochten nemen. Zelf je bier in de supermarkt kopen scheelt toch een slok op een borrel. Ha!

Het inkopen was wat omslachtig (sorry voor de honderdmiljoen ritjes Albert, had je maar niet die stomme ‘maximaal zes kratten per bestelling-regel moeten hebben), maar uiteindelijk hebben we de 1700 gouden rakkers allemaal in de aanbieding weten te krijgen. BonusBier blijft toch het beste bier! Zelfs als het twee maanden in je woonkamer staat te wachten op D-Day.

Wat viel er tegen:

De notaris
Als je niet in gemeenschap van goederen wilt trouwen, heb je huwelijkse voorwaarden nodig.  Deze opstellen was in ons geval zo gepiept: een uurtje praten met de notaris praten, paar nachten er over slapen en een handtekening zetten. Helaas wordt dit nergens goedkoper dan €595,- Maar goed, nu kan ze in geval van een vechtscheiding tenminste nooit mijn gitaren in pikken. #WINNING

Ondertrouw en het gemeentelijk huwelijk
De gemeente wil zich ook dolgraag met ons huwelijk bemoeien. Wij vinden deze administratieve handeling niet heel belangrijk dus zaten we op een gratis plekje te azen. Net als de rest van Utrecht. Het duurde zeker 9 maanden voor we aan de beurt waren. Dat zou dus 4 maanden na ons geplande feestje zijn. Onhandig. We hebben dus toch maar gekozen voor een betaalde plek. Voor de som van  €152,- mogen we in 15 minuten ons huwelijk komen sluiten. Bureaucratie was nog nooit zo romantisch.

Uitnodigingen
Oké, 4,5 keer boven budget mag je niet vieren. Maar onze uitnodigingen zijn wel erg te gek geworden.  Het drukken en verzenden hebben we supervoordelig gedaan, maar helaas was de kick ass Sugarcoated-fotoshoot die we ervoor nodig hadden niet gebudgetteerd. Minpunt voor de organisatie, pluspuntje voor de toffe foto’s die ook op veel ander huwelijksdrukwerk terugkomen.

As i type zitten we 600 euro onder budget. Wat mij betreft een topprestatie, want we hebben nog nooit zo’n groot feest georganiseerd! Ben je benieuwd wat we precies uitgegeven hebben? Bekijk dan ons totale bruiloftsbudget met alle kostenposten hier.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.