Voor de bruidegom: bierproeverij op je bruiloft

Bierproeverij op je bruiloft

Als liefhebber van prachtige bieren zou ik het liefst speciaalbier serveren op mijn bruiloft. Maar welk speciaalbier moet dat dan zijn? Fred van bierwarenhuis Drie Meter Bier heeft de beste oplossing: een bierproeverij op locatie. Leuk voor iedereen, maar vooral voor de bierliefhebbers.

Ik heb me de afgelopen jaren ondergedompeld in de speciaalbierrevolutie. Pils drink ik op festivals, in de kroeg of op het terras drink ik nu liever iets blonds, wits, weiss of iets waar ik de naam nog niet van ken. En dat kan tegenwoordig dus zelfs in de kroeg op de hoek, hoera!

Er kleven alleen 2 nadelen aan deze ontwikkeling: de katers en de kosten. Daarom staan er dus 1700 blikjes Heineken, Brand en Brouwers (allemaal in de bonus gekocht :)) op mijn bruiloftsgasten te wachten in plaats van 1700 flesjes van de lokale brouwerij. Dat zou een klein fortuin kosten.

Ik had me er al bij neergelegd dat speciaal bier niet binnen mijn budget paste tot ik Fred van Drie Meter Bier ontmoette. Hij trouwde vorig jaar en had op zijn bruiloft een speciaalbierproeverij georganiseerd. Honderd bijzondere flesjes die z’n gasten met elkaar konden delen. Fred: ‘Het was een enorm succes! Mensen vochten om een slokje Westvleteren en sommige gasten verstopten biertjes die ze lekker vonden achter het gordijn zodat ze niet hoefden te delen. Fantastisch. Het mooiste vond ik dat mijn gasten de kans krijgen om echt iets bijzonders te proeven”.18818230_10155272785827969_1878503979_o

Nu Fred z’n eigen bierhandel heeft, organiseert hij dit bierfeest ook voor andere bruidegommen. Fred’s Biertafel bestaat uit 50, 75 of 100 verschillende bijzondere bieren. Op de tafel vindt je flesjes ambachtelijke kwaliteitsbieren van kleine en middelgrote brouwerijen uit Nederlandse en Belgie. Fred maakt een mix van verschillende stijlen – van blond tot triple en IPA tot Stout – en stelt de biertafel in overleg samen. Van ieder bier is er maar 1 flesje dus op is op. Dit maakt het wel extra leuk om te samen een flesje te delen. 

Op de dag zelf komt hij (als je in de buurt van Utrecht feest) met bakken ijs, bier, proefglaasjes en beschrijvingen naar je toe. Wat een feest!

Dit zie ik ook wel zitten op mijn bruiloft: prachtige biertjes om te delen met de beste bierdrinkers die ik ken. Dus we hebben Fred geboekt en hij komt met een sloot speciaalbier naar Ermelo.

Meer weten over Fred en z’n bierhandel. Check de Facebookpage van Drie Meter Bier.

De foto’s zijn door fotograaf Trouwen met Thomas gemaakt op Fred’s eigen bruiloft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.