,

Mijn trouwring is een tatoeage

De trouwring, daar moest ik vlak na de verloving eigenlijk niet zoveel van weten. Ik had allemaal redenen waarom het me niet handig leek: het leek me lastig tijdens het gitaarspelen en ik zou hem vast kwijt raken op een festival, bijvoorbeeld. Maar toen ik er eenmaal één om had begon ik het toch wel te gek te vinden!

Na een tocht langs lokale en minder lokale juweliers, bleef ik gedesillusioneerd achter: de perfecte ring, de ring die mij supertof zou maken, een uniek wereld wonder wat alleen op mijn vinger zou stralen bleek niet te bestaan. Zelfs het oneindige aanbod van AliExpress kon mij niet bekoren. Eigenlijk waren alle ringen die we gezien hebben toch gewoon saai, lelijk of fucking duur.

Tijd dus om ons plan om te gooien: zo’n trouwring is niet meer dan een symbool voor de eeuwige liefde. Als we dan toch een symbool moeten hebben, dan kunnen dat net zo goed zelf verzinnen. Na dit besef duurde het maar een paar biertjes voordat we de oplossing hadden bedacht: in plaats van trouwringen zouden Tos en ik tatoeages nemen.

Oldskool vs. Geometrisch
In tegenstelling tot de ring wisten we nu wel direct wat we wouden. Zij een hart met een prachtige oldskool roos, ik een hart met een geometrisch patroon. Dezelfde vorm, dezelfde plek op ons lichaam, maar in onze eigen stijl.

Maar wat voor geometrisch patroon dat dan moest worden?  Ik moest eerst nog een bak aan inspiratie op doen. Iedereen op instagram die toffe tattoo’s post ben ik gaan volgen. Tot ik de perfecte artiest tegen kwam Levi, van 108 Tattoo Studio in Arnhem.

Dotwork
Levi specialiseert zich in dotwork en geometrische tattoos. Hij kan dus erg goed patronen met stipjes maken: precies wat ik tof vind. Na een korte chatsessie ging hij van het idee wat ik in mijn hoofd een werkbaar design te maken en een paar week later mocht hij op mijn arm!

Kijk, daar lig ik:
18697480_10155249805902969_1144400930_o

En laten we eerlijk zijn! Het resultaat mag er wezen.

18641436_1819133858152064_1071539419_o

Doen we dan helemaal niks met ringen? Jawel, in de ceremonie gebruiken we de trouwringen van de opa en oma van Tos. Maar goed, trouwringen kun je kwijtraken op festivals. Of ze zitten in de weg tijdens het gitaar spelen. Deze tattoo blijft altijd bij me.

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.