,

De zoektocht naar mijn trouwpak, deel 3 (The End)

Na twee blogs over de zoektocht naar het perfecte trouwpak kan ik vandaag met gepaste trots melden dat het me is gelukt! Ik heb een trouwpak gevonden bij de megatoffe gasten van Afriek.

Mijn zoektocht was lang en vruchteloos. Eerst viel Café Costume af wegens fantastisch mooi maar veel te fucking duur. En hoewel het tripje naar de Suitsupply erg verhelderend was, wou ik me niet in één van hun saaie pakken steken. Toch waren de twee bezoekjes niet geheel overbodig, ze hebben me wel een goede checklist voor mijn perfecte trouwpak opgeleverd:

Checklist voor Anne’s fantastische trouwpak.def

1: Het moet blauw zijn. Ik weet het: iedereen heeft een blauw trouwpak. Maar het staat me fucking goed, dus ik wil er ook een.
2: Het moet dun zijn. Want ik heb het snel warm dus zomerstof is een noodzaak.
3: Het moet niet te duur zijn. Blijkbaar kan ik het niet handelen als m’n pakkenrekening hoger is dan m’n bierrekening.
4: Het moet uniek zijn. Want ik ik ben de Trouwkoning en ik wil de show stelen.

Nu moest ik alleen nog een winkel zoeken waar ik alle punten af kon vinken. Ik had me voorbereid op een lange zoektocht door eindeloos veel Google-zoekresultaten, louche naaiateliers en lege winkelstraten.

Maar – thank god! – ik hoefde alleen maar even op Facebook rond te hangen. Want tijdens het scrollen kwam ik daar een advertentie van Afriek tegen. En zij hadden precies wat ik zocht: een unieke Amsterdamse collectie, van mooie felgekleurde Afrikaanse stoffen, die in elkaar wordt genaaid door talentvolle tailors uit Rwanda. En ze hadden toevallig een pop-up winkel in de buurt van m’n werk, dus ik kon gaan kijken en passen.

Stipjes én ruitjes
Ik was de drempel nog niet over of ik wist het zeker: hier ging ik mijn trouwpak vinden. Zoveel toffe patronen in één winkel, daar moest wel iets voor mij bij zitten. En na een pretrondje langs het rek kwam ik een stof tegen die het moest worden: blauw met stipjes EN ruitjes. Toen ik hoorde dat een compleet pak voor minder dan 500 euro gefixt kon worden, kon ik dus de hele checklist afvinken. Score!

Oprichter Kars nam in de winkel m’n maten op en stuurde deze naar het atelier in de Rwandese hoofdstad Kigali waar lokale kleermakers hun magische werk deden. Deze mannen maken alle kleding zelf, van het snijden van het patroon tot de laatste steekjes in de voering. Op Afriek.nl kun je kennismaken met deze fantastische gasten. Maiga Aboubacar heeft mijn pak in elkaar gezet. 

Drie weken later lag mijn pak klaar in de Pop-Up in Utrecht. Past perfect en ziet er te gek uit. Ik ben er bijna klaar voor. Nu nog een blouse, een strikje en een paar bretels want die cowboy blouse past er niet echt bij.

WhatsApp Image 2017-05-11 at 18.13.22

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.