Hoeveel geld geef ik het bruidspaar cadeau?

Hoera, je bent uitgenodigd voor een bruiloft. Je kijkt op de kaart en ziet bij de cadeausuggestie een envelopje staan, het bruidspaar wil graag geld. Dat kan natuurlijk geregeld worden, maar hoeveel geef je? Ik zocht het voor je uit.

Geld is het meest gevraagde huwelijkscadeau. Omdat de meeste bruidsparen niet uit huis trouwen, hebben ze geen servies, bestek of pannenset nodig. Ze willen graag geld om hun bruiloft te betalen of om een honeymoon mee te boeken.

De meeste mensen vinden het prima om geld te geven, maar hoeveel moet er in zo’n enveloppe? Ik heb de meest recente onderzoeken even opgesnord en geef je een overzichtje.

Bruid & Bruidegom Magazine vroeg bruiloftsgasten en bruiden naar hun financiële verwachtingen. De bruiden dachten van hun daggasten (mensen die er de hele dag bijzijn) 50 euro per persoon te krijgen. Van de avondgasten (mensen die alleen op het feest komen) dachten ze tussen de 25 en 30 euro per persoon te krijgen. Dit kwam volgens het tijdschrift overeen met de bedragen die bruiloftsgasten van plan waren te geven.

RTL Nieuws en Trouwplannen.nl deden samen een groot onderzoek naar trouwen in Nederland en kwamen met hun eigen bedragen. Ondervraagde daggasten vonden 50 tot 75 euro per stel een mooi bedrag, single daggasten dachten 30 tot 60 euro te geven. Stellen die slechts naar het feest komen vonden 20 tot 40 euro een mooi bedrag, single avondgasten vonden 20 tot 30 euro wel mooi.

Damesblad Libelle geeft aan dat er geen gouden regel is voor geld geven. Je geeft wat bij je budget past en goed voelt. Als ze dan toch advies moeten geven, raadt aan het bedrag af te laten hangen van hoe goed je het bruidspaar kent. Collega’s en kennissen geef je tussen de 20 en 40 euro. Familie en vrienden tussen de 35 en 50 euro en naaste familie en beste vrienden tussen de 50 en 150 euro.

Maar hoeveel jij uiteindelijk geeft, hangt natuurlijk af van je eigen budget. Elke euro die het bruidspaar krijgt, is mooi meegenomen. Ze trouwen immers voor de liefde, niet voor de cadeaus.

Hoewel ze zonder bijdrage waarschijnlijk wel hartstikke failliet zijn het komende jaar want een gemiddelde bruiloft kost 14.000 euro.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.