,

5 tips voor een te gek vrijgezellen feest

Het wachten is eindelijk voorbij: afgelopen weekend was mijn vrijgezellenfeest. Ik werd niet ontvoerd in een busje, maar gewoon gefopt en een weekend vermaakt. Het was te gek! En omdat ik iedere Trouwkoning een te gek vrijgezellenfeest toewens, deel ik mijn de 5 beste tips voor een fantastisch vrijgezellenfeest.

Tip 1: Hou het geheim!
Donderdag na m’n werk zou ik uit eten gaan met vrienden. Onderweg naar het restaurant werd ik een kroeg ingeduwd. Ik wou nog tegensputteren omdat we naar het restaurant moesten, maar al snel zag ik waarom we er waren: ik kende iedereen in de kroeg!

Ik had geen flauw idee wanneer mijn vrijgezellenfeest was en dat vond ik best stressvol. Maar toen het moment daar was, vond ik het toch vrij fantastisch om zonder voorkennis op mijn eigen feest te belanden.

Tip 2: Nodig de juiste mensen uit
In de kroeg stond een mooie selectie van mijn meest favoriete mensen van de hele wereld. Een sterke delegatie van het voetbalteam, m’n broers en zwager en verschillende soorten vrienden. Veel mensen kenden elkaar niet en zagen elkaar op mijn vrijgezellen voor het eerst en dat werkte gelukkig perfect.

ProTip: Wil je een top-vrijgezellenfeest? Zorg dan dat je een goede gastenlijst samenstelt (namen + contactgegevens) waarmee de organisatoren aan de slag kunnen. En vertel de organisatie wat je graag zou doen en met wie zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Tip 3: Kies een passend thema
Zodra ik op mijn vrijgezellenfeest was, werd me duidelijk gemaakt wat men met me van plan was: ik had een weekend om te bewijzen dat ik klaar was om de titel Trouwkoning te met eer te dragen. Ik kreeg een kroon op mijn hoofd en moest zo veel mogelijk volgelingen verzamelen. Uiteindelijk vond ik 300 nieuwe Facebookvrienden. Welkom allemaal, en bedankt nog!

IMG_7920

Tip 4: Plan ‘m niet te vol
Na mijn kroning maakten we donderdagnacht Utrecht onveilig. Vrijdag zijn we met een kleine delegatie naar Leuven vertrokken waar ik nog twee dagen opdrachten mocht uitvoeren. In die drie dagen feest waren er maar twee geplande activiteiten: bandjes kijken op donderdag en zaterdag naar de Stella Artois bierbrouwerij. En dat was superrelaxt! Niemand wil op zo’n feest met een mega strak draaiboek rondlopen, daar is weinig lol aan.  

Tip 5: Betrek de verloofde in je plannen
Het draagt bij aan de feestvreugde als de vrijgezel in kwestie geen idee heeft van de datum en het plan van zijn vrijgezellenfeest, maar het is handig als z’n verloofde het wel weet. Want een paar maanden voor de trouwdatum denk je bij iedere weekendafspraak die je maakt, ieder kaartje dat je koopt of iedere weekendtrip die je plant: kan dat eigenlijk wel, of schop ik nu iemands plannen in de war? Het is handig als iemand anders in de gaten kan houden dat je niet per ongeluk in het buitenland bent in ‘t weekend van je vrijgezellen. Met een beetje geluk kan ze je ook nog helpen met gênante details voor een quiz of anti-kater ontbijtjes de volgende dag.

Owja, en zorg voor genoeg anti-kater middel. De ochtenden zijn hel.

 

IMG_7605Dat waren mijn tips. Heb je andere tips of aanvullingen? Zeg het in de reacties.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.