,

Een jaar verloofd, wat ging er goed en wat ging er kut?

Het festivalseizoen is weer begonnen. De kaartjes voor het eerste outdoor festival van het jaar zijn binnen, en dit weekend gaat het gebeuren: Sneeuwbal. Vorig jaar heb ik me hier in the heat of the moment verloofd dus dit weekend ben ik officieel een jaar verloofd. Wat viel er mee en wat viel er tegen?

Wat ging er fucking goed dit jaar?

Plan voor de bruiloft maken
Dit hadden we in no time in elkaar zitten! Nouja, de grote lijnen dan. Na 2 weken wisten we wat we wilden gaan doen en na een maand of drie hadden we de lokatie, de bands en de trouwjurk. Met nog vijf maanden tot de bruiloft moeten de details nog wel afgetikt worden worden, maar het meeste werk is gedaan.

Locatie zoeken
Het vinden van een locatie was een klus omdat we nogal wat eisen hadden. We zochten een plek waar we bandjes kwijt konden, we na 23:00 uur s avonds mochten zijn en waar we 80 slapers konden herbergen. Na een paar vruchteloze bezichtigingen in Utrecht, vroegen we onze Facebookvriendjes om hulp en kwamen we terecht bij Hoeve Kindergoed, een prachtige trouw/schapenboerderij in Ermelo. Na een eerste kennismaking waren we verkocht.

Sparen gaat beter dan verwacht
Ja ja, zo’n bruiloft is duur. Ook als je het goedkoop wilt houden. Tos en ik zijn allebei heel goed met geld. Uitgeven. Gelukkig gaat het sparen voor het eerst in mijn leven wel zo als het zou moeten. Er is een keurig spaarplan gemaakt om het budget rond te krijgen en ik heb nog geen storting gemist! Nu hopen dat we alle posten goed hebben ingeschat en dat we er komen met de geplande 14.000 euro.

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn?
Nee, natuurlijk niet.

Dit ging allemaal fucking kut!

Of minder goed dan ik had gehoopt. 😀

Zoektocht naar een ring
Dear fucking god, dit is lastig. Ik had dus helemaal niets met sieraden, maar sinds ik een trouwring heb gepast wil ik er een! Nu is alleen nog de vraag hoe die er uit moet zien. Een simpele gouden ring vind ik niks, maar wat is dan wel wil? Gelukkig is er een container met Chinese kwaliteitsringen onderweg naar Utrecht. Hopelijk zit daar wat passends tussen.

Zoektocht naar een pak
Deze zoektocht bezorgt me minstens zoveel hoofdpijn als de ring! En wat het allemaal erger maakt: Daddy’s got expensive taste! Na mijn eerste afspraak bij een super te gekke winkel had ik direct een offerte van 1500 piek liggen… Dat is wat meer dan begroot, maar wel heel tof. Binnenkort lees je er alles over.

Bandjes
Super leuk om ze te scouten! Helaas wou de eerste band die we in gedachten hadden absoluut niet op bruiloften spelen. Op geen enkele. Voor geen enkel bedrag. Getatoeëerde diva’s zijn het. Gelukkig zijn de bands die we daarna tegen kwamen een stuk meer welwillend om mee te werken. En ook leuker. En beter. En Feestelijker. Dus na een kleine tegenslag op bandjesfront hebben we de twee allerbeste ooit geboekt. Hoera.

Gratis trouwen voor de gemeente
We dachten dus wel even gratis te trouwen omdat we helemaal niet zaten te wachten op zo’n ambtenaar van de burgerlijke stand met een praatje. Maar, newsflash, gratis trouwen is zo goed als onmogelijk! De wachtrij in Utrecht blijkt 9! maanden! te zijn. Daar kom je dan achter nadat je 100 uur bezig bent geweest om een afspraak te maken. Maar we zijn nu in ondertrouw en hebben een prachtig baliehuwelijk gepland. Kosten: 152 euro voor 10 minuten. Dus.

De komende vijf maanden moeten we nog een paar dingetjes regelen.

Uitnodigingen
We moeten ze nog maken, drukken en versturen en horen of mensen ook echt willen komen.

Het eten
Er is wel een idee, maar nog geen definitief plan. En dat geldt voor het eten op vrijdagavond, zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zaterdagavond, zaterdagnacht en zondagochtend. Kortom: daar moeten we nog even wat voor regelen.

Het geluid
Hartstikke leuk dat we bandjes hebben, maar die kan je niet zomaar op laten treden. Die hebben allerhande boxen, microfoons en kabels nodig om een beetje hoorbaar te zijn. En omdat we niet in een poppodium trouwen, moeten we dat nog wel even regelen en huren. De geluidsman hebben we ondertussen binnen, nu de techniek zelf nog

Definitieve go op het draaiboek
Want ja, het wel handig als we op een bepaald moment weten wat we wou nou allemaal gaan doen. Wij, de gasten, de bandjes etc. Dus een draaiboek. Of twee. Om op de dag zelf in de fik steken en gewoon een feestje te bouwen.

Hoe dit ons allemaal vergaat, lees je komende tijd op trouwkoning.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.