Het aanzoek van Erik: Zonder ringen

Ben ik de enige die schrijft op Trouwkoning? Nee, natuurlijk niet! Deze week vertelt Erik over zijn aanzoek: een aanzoek zonder ringen. 

Ze moest er 10 jaar op wachten, zag het niet aankomen en met een koophuis hadden wij onze liefde al bezegeld. Om ons heen waren veel vrienden al getrouwd. ‘Wij trouwen niet hoor. Trouwen? Dat voegt toch niks toe? Voor te veel geld een dag in een apenpakje paraderen en cadeaus in ontvangst nemen, dat ga ik niet doen.’ Zo hielp ik vakkundig haar kinderdroom om zeep. Tot ik uit het niets toch op één knie ging. Een aanzoek zonder ringen in 4 stappen.

Stap 1: het verrassingselement
Het allerbelangrijkste aan mijn huwelijksaanzoek was het verrassingselement. Ruim 10 jaar loog ik dat trouwen niet voor ons was weggelegd. We genoten samen van de bruiloften van familie en vrienden, maar niemand wist dat ook wij zouden volgen. Ik wilde haar verrassen. Dus hield ik mijn trouwwens stil. Jarenlang. Zelfs mijn beste vrienden en latere getuigen waren overtuigd dat deze jongen nooit in het huwelijk zou treden. Uiteraard werd ook het moment suprême een verrassing. Zij dacht dat ze een volleybaltoernooi had en dat ik uit eten zou gaan met een oude vriendin. Op de dag zelf appte ik haar dat die vriendin had afgezegd. Ook het volleybaltoernooi bleek niet door te gaan.
‘Zullen we dan uit eten gaan? Ik kies wel een leuk restaurant, tot vanavond!’

Stap 2: de locatie
Ze was voorbereid op een romantische avond: ‘We gaan naar een bekende plek. Trek je iets leuks aan?’ Om 18:30 uur stappen we de voordeur uit. Zij draagt een mooi jurkje, haar haren opgestoken, prachtig is ze! We steken de straat over en ik ga haar voor naar de knusse pizzeria op de hoek.
Ze stribbelt tegen: ‘Dit is toch niet uit eten gaan? Ik wilde naar een restaurant!’ Ze weigert uit eten te gaan bij de afhaal Italiaan. ‘Maar lieverd ik heb al gereserveerd. De pizza’s die we hier bestellen zijn toch goed? Het kneuterige, dat leek mij juist romantisch.’’
We besluiten alleen het hoofdgerecht te nemen en gaan dan voor het toetje naar de stad. In de kleine Pizzeria staan slechts vier tafeltjes. Twee jongens zitten links, twee meiden zitten rechts en wij zetten ons aan een van de tafeltjes in het midden. Mopperend neemt mijn bijna-vrouw plaats. Dat iedereen in de zaak gespannen is, heeft zij niet door.

Stap 3: de romantiek
We bekijken de beperkte kaart. Zij zit teleurgesteld tegenover mij, maar zoals altijd probeert ze er het beste van te maken. Zij vraagt zich af welke pizza zij moet kiezen. Geen voorgerecht. Hoe eerder we weg zijn, hoe beter. Dan komt de serveerster, ze knipoogt naar me. Een biertje voor mij en een wijntje voor mijn geliefde. En een brief. Zij kijkt mij aan. Wat is dit nu weer? Ze vouwt de brief open en begint te lezen. ‘Een aanzoek zonder ringen’ herschreef ik tot een ode aan haar. Prachtige momenten van de afgelopen 10 jaar komen voorbij. Ze glimlacht zenuwachtig.
Dan kijkt zij me aan en fluistert vragend de laatste zin: ‘Misschien kan ik het beter voor je zingen?’ Twee blauwe ogen kijken hoopvol mijn kant op – het gaat toch niet echt gebeuren he?
De twee mannen staan op. De één pakt zijn gitaar. Ze lopen naar onze tafel en zingen deze versie van ‘Een aanzoek zonder ringen’. Ik ga op één knie. Zij balt haar vuist en maakt een beweging die ik alleen van Champions League finales ken. Ja!! De twee dames links hebben alles gefilmd. De serveerster feliciteert ons en vertelt dat de drankjes van het huis zijn. Dat is lief.

Stap 4: de bruiloft
We bedanken de dames en de heren in de pizzeria. Mijn vrouw lacht: ze gaat trouwen! Niet meer verwacht en toch gekregen. We vertrekken naar een restaurant in de binnenstad. Het mooiste tafeltje is voor ons. Hier maken we de eerste plannen voor onze bruiloft. Ze draagt de ketting die zij net gekregen heeft. Ook daar is over nagedacht: een aanzoek zonder ringen. Het verrassingselement wordt het patroon op onze bruiloft.

Lekker bezig Erik! Heb jij ook een goed verhaal over jouw aanzoek? Stuur me een mailtje op anne@trouwkoning.nl en help andere mannen trouwen als een koning. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.