Onze Save The Date zit onder de suiker!

Besluiten dat we een Save the Date willen sturen is het makkelijkste gedeelte, wat er op de Save The Date moest komen te staan was ook vrij snel duidelijk,  maar hoe kies je een te gek ontwerp?

De hipster in mij dacht wel aan zijn trekken te komen bij Etsy, daar zitten tenslotte allemaal andere creatieve mensen hippe dingen te maken. De keuze was er reuze!

Zoals deze kaart met verschillende lettertypen en bloemen van San Francisco Arts en van Simply Priteble Stationery en van AccuColorWeddings

flowershandletters simplystationary sanfrancisco

lk ben wel te porren voor bloemenprints, vooral als ze op schoenen staan, maar ik wil eigenlijk een Save The date die iets persoonlijker is. En wat is er nou persoonlijker dan een kaart waar je zelf op staat? Het idee: een foto die aansluit bij een aanzoek, maar niet te cliché is. En daar dan de datum opzetten en rondsturen aan de genodigden.

Konden we dit zelf maken? Nee, natuurlijk niet! Daar hadden we Vivian van Sugercoated bij nodig! Die had Tos al vaker goed op de foto gezet en hopelijk zou ze dat ook bij ons samen kunnen.

Goed op de foto ga je natuurlijk niet zomaar.

Blouse moet uit de kreukels, haar moet uit de krul. Bij Tos juist in de krul.
img_20161201_111820haar-en-make-upimg_20161201_111418

En toen konden we los!


Een stoomcurces modellen, kramp in m’n kaken en een hele boel kusjes later stonden we minstens 500 keer op de foto. Soms heel mooi, meestal heel lelijk. Tegelijkertijd het juiste hoofd trekken bleek godsonmogelijk! Na een paar dagen stuurde Vivian ons een selectie van de foto’s door die wel goed gelukt waren. 4 om precies te zijn.

15902484_10154798921092969_25785295_o

We kozen degene die wij het best gelukt vonden en die gaf Viv haar signature suikerlaagje.

Toen hadden we een goede basis, maar het was nog geen Save the date, want er stond nog geen datum op. Tos kocht een boek over handlettering en ging oefenen. Ik maakte een foto van haar tekening, bewerkte die in Photoshop en zo was onze Save the Date geboren. Best aardig gelukt, niet? Wij vinden hem te gek!

savethedate_lowres_website

Kon Tos echt zulke goede kusjes geven? Jawel, met hulp van de visagiste die de kusmondjes zo hier en daar wat bijtekende!

anne-kusjes-bij-werken

Een Save The Date is natuurlijk heel iets anders dan een Uitnodiging. Wat de verschillen precies zijn zocht ik voor je uit. Lees het blog Zo nodig je mensen uit voor je bruiloft.

2 antwoorden
  1. Youandi van Riet zegt:

    Ik las dat je gek bent op schoenen met bloemenprint. Voor als je het nog niet kent, neem eens een kijkje bij Irregular choice past bij de stijl ook 😉 en ze hebben ook hele gave schoenen voor je bruiloft 🙂

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.