Waarom stuur je eigenlijk een Save The Date?

‘Jow Anne! Ga je mee naar Best Kept? Ik ga NU kaarten kopen!’ – iedere vriend de afgelopen twee maanden. Ik: ‘Euhm, nee en jij ook niet. Dan is mijn bruiloft.’

Om dit soort conversaties tot een minimum te beperken, kan ik iedereen aanraden zo snel mogelijk mensen uit te nodigen voor je bruiloft. En het tegen mensen zeggen is niet genoeg: je moet je gasten met de datum en het feit dat ze uitgenodigd zijn insmeren! Wacht je te lang dan plannen de mensen die je er graag bij wil hebben per ongeluk wat anders en denken de mensen die je er helemaal niet bij wil hebben maandenlang dat ze van de party zijn. Allebei onhandig.

Als je mensen uitnodigt voor een feestje moet je een paar dingen weten: waar is het feestje, van hoe laat tot hoe laat is het feestje en of ze alleen mogen komen of dat ze een +1 of +6 hebben.

Het is nu zes maanden voor de bruiloft en we zijn aardig op weg met de planning, maar we zijn nog lang niet klaar om mensen echt uit te gaan nodigen. Daarom hebben we de gastenlijst eerst een Save The Date gestuurd. Zo weet iedereen welke dag(en) ze vrij moeten houden en voor welk festival ze wel of geen kaartjes kunnen kopen. En nu hebben wij nog wat ademruimte om de echte uitnodigingen te maken.

Wat is het grote verschil tussen een uitnodiging en een Save The Date?
Op een uitnodiging staat alle informatie (locatie, aanvangstijd, dress-code en de contactgegevens van de ceremoniemeester) en moeten gasten laten weten of ze komen of niet. Op een Save The Date staat alleen de datum (en soms alvast de locatie en begintijd) zodat mensen de dag vrij kunnen houden in hun agenda en dus weten dat ze niet naar Best Kept Secret kunnen. De rest van de verschillen lees je in dit blog.

Protip! Ik heb de Save The Dates gewoon via WhatsApp verstuurd. Scheelde me bijna 200 euro aan druk- en verzendkosten. Een nadeel was wel dat WhatsApp onze staande foto weergaf als een vierkantje waardoor essentiële informatie (DE DATUM!) pas zichtbaar werd als mensen op de foto klikte. Oeps.

Benieuwd wat er van gemaakt hebben? Onze Save The Date staat online, ik heb er een blog over getikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.