,

Op zoek naar een trouwring, deel 1

Rondom een huwelijk draait er veel om ringen. Eerst moet je je druk maken om een verlovingsring. Heb je dat net achter de rug, moet je je ineens druk gaan maken over een trouwring.

img_20161214_143341

Toen ik 10 was. MET EEN OORBEL!

En ik hoefde niet per se een trouwring. Natuurlijk is zo’n trouwring een mooi symbool: een cirkel staat voor oneindigheid en dat past mooi bij wat je elkaar belooft.  Maar zo’n stuk (edel)metaal om m’n vinger lijkt me maar lastig bij het gitaarspelen. En na een oorbel in groep 6 draag ik nooit sierraden. En ik ga hem toch wel kwijtraken op een festival, of in de kroeg of gewoon op straat.

Helemaal het baasje
En zo had ik wel 100.000 andere redenen om geen ring te willen. Redenen die allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen toen ik er voor het eerst een trouwring omdeed in juwelier. Met zo’n mooie gouden glimmende verschijning om mijn vinger voelde ik me helemaal het baasje! Mijn innerlijke ekster werd wakker en sindsdien zag ik alleen nog maar glinsterende tegekheid waar die ring zat. En het voelde heel goed om samen met Tos een ring uit te zoeken die symbool staat voor onze plannen. Deze beslissing is dus helemaal gebaseerd op emotie.

Nu ik dus een trouwring om gehad heb wil ik er een. En niet zo’n saaie gouden band. Maar een te gekke. Niveau discobol. Een 24 karaats goud Pimp Ring waar Snoop Dog ‘U’ tegen zegt. Een unieke ring die mij direct veel toffer maakt dan ik ben. Want het is natuurlijk alles of niets. De grote vraag is alleen. Hoe ga ik in de vrede zo’n unieke ring vinden? Want ik draag nooit sieraden dus ik weet helemaal niet wat ik zoek. En waar ik dat kan zoeken en vinden.

Diamanten schuurspons 
Dus, eerst maar eens een rondje langs de juweliers. De eerste juwelier wist een super prachtige ring voor me te vinden. Witgoud (dat is goud dat op zilver lijkt, maar dan duurder) met een hamer bewerkt zodat er allemaal deukjes in zitten! Nice, maar ik wou meer. Volgende ring! Prachtige ring, zelfde idee, maar met een diamanten schuurspons bewerkt zodat hij helemaal bekrast was. Nog veel te gekker! En super rauw en mannelijk. Zo iets cools had ik nog nooit gezien.

img_9661

Kijk! Drie beslagen ringen.

De volgende juwelier liet me ook twee prachtige ringen zien. De eerste was witgoud en met een hamer bewerkt… de tweede met een schuurspons. Toeval dacht de optimist nog in me. De derde juwelier ben ik maar direct weer uit gelopen. Bij de vierde en vijfde juwelier was een blik in de etalage al voldoende. Iedereen verkoopt dezelfde merken. Alleen de prijzen zijn uniek, de ringen overal precies hetzelfde.

Straatstenen en mode
En dat een juwelier zijn eigen sieraden maakt, betekent niet dat het unieke ringen zijn. Juweliers die in hun eigen ateliers staan te zweten, maken ook precies wat er in de mode is. Want anders raken ze hun juwelen aan de straatstenen niet kwijt. En wat nu in de mode is: strakke ringen, maar dan met hamerslag of bekrast. En dat zie je dus o-ver-al.

Maar wat moet ik nu? Beter nadenken over die ‘unieke’ ring van mij. Want zo’n ring die iedereen heeft, die wil ik dus mooi niet. Anywho… The Saga Continues.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.