,

Het aanzoek van Arjen: de controlfreak

Voordat ik je vertel over mijn aanzoek, moet je iets weten over mijn vrouw: ze is een beetje een control freak. In positieve zin uiteraard! En dat soort types, verras je dus niet makkelijk. Het was dus een aardige klus om een aanzoek te doen waarvan zij later kon zeggen: ‘Ik zag het echt niet aankomen’. Spoiler alert: het is mij gelukt.

In december 2015 waren we 5 jaar samen. Hét moment om tijdens een romantisch weekendje in Rotjeknor de grote vraag te poppen. Nou, dat heb ik dus niet gedaan. Want laten we eerlijk zijn, dat ligt veel te veel voor de hand. Dat weekend is wel mijn plan in werking gegaan, want je moet ook iets over mij weten: Ik ben ook een beetje control freak. Minder freak dan mijn vrouw, maar toch zeker ook een beetje een freak.

Fase 1, verwachtingen managen
Ik kan er niets aan doen, ik vind het gewoon fijn als dingen een beetje gaan zoals ik wil. Deal with it 😉 En dit heb ik in mijn voordeel gebruikt. Een half jaar lang heb ik de vermoorde onschuld gespeeld: ‘Ik ga je heus wel eens vragen, maar heb nog geen concrete plannen. Op vakantie is toch zo cliché.’ Dat soort teksten.

Fase 2, de voorbereiding
En je voelt hem aankomen. Heb haar toch gevraagd op vakantie. Dat zal haar leren! In San Sebastian in het noorden van Spanje. Lekker weekje weg, zonnetje, pinxos, wijn (veel wijn), strand en surfen (uiteindelijk won de dorst het van de sportiviteit overigens). En eigenlijk had ze natuurlijk alles wel zo’n beetje uitgezocht wat er in de buurt te doen was. Strand. Eten. Eilandje. Aquarium. Pleintje. Marktje. En ja, dat wist ik natuurlijk ook wel. Maar ik speelde mijn eigen spelletje.

Af en toe laten vallen dat dit eilandje wel leuk zou zijn. Maar misschien dat lokale marktje ook wel. En dat eilandje. Laten we nog een biertje halen. Wat gaan we morgen doen? Kunnen wel eens kijken of er een bootje gaat naar dat eilandje. Ja hoor, het eilandje zat in haar hoofd! En toen kwam ze zelf met het idee. Als we nou eens een fles wijn kopen, wat Iberico ham en dan naar dat eilandje gaan. Nou… wat een goed idee!

Fase 3, het aanzoek
De volgende dag haalde ik de ring uit m’n tas en deed ik ‘m in m’n korte broek. Fuck, dat doosje is wel groot. En mijn zak wel klein. Dat gaat ze zien! Ok, gewoon links van haar lopen dan valt die bobbel in mijn broekzak niet op. Kut, zitten is dus niet handig met die klotedoos. Hop, de boot op. Het zal je gebeuren, flikkert dat ding uit je broek. Zinkt ‘ie zo naar de bodem van de Baai van Biskaje. Man, hoe ver is dat eiland wel niet? Nog 4 minuten!? Het was het langste boottochtje van m’n leven. Het duurde in totaal 5 minuten.

Mooi, ik heb haar op de locatie die ik zelf (volgens haar was het haar idee) heb uitgezocht. Nu nog naar dat ene plekje, want Google Earth for the win. Het was toch hier ergens? Ze moet nu mijn klotsende oksels ondertussen wel beginnen te ruiken. Hoezo loop ik snel schatje? Kunnen hier wel naar beneden toch? Ja goed idee. Fijn. This is it!

Waarom is die zon nu net weg, en is die wind zo koud? Open die fles wijn!

Uh, voordat we gaan proosten wil ik je wat vragen… Ongeloof in haar ogen. Is dit het moment dan echt? Ja, dit is het. Uhm, stamel stamel. Iets over samenwonen, 5 en een half jaar, stamel mompel…. Wil je met me trouwen?

Fase 4, Mission complete!
In recordtijd maken we de fles wijn en de ham burgemeester. Ouders bellen, boot terug naar het vaste land en daar de kroeg in. Mijn god, dat zit er op! Ik ga trouwen.

Wat heb ik hier nu van geleerd? Ik doe het nooit weer!

Wat kan jij hier nou van leren? Nou bijvoorbeeld deze dingen:

  • Ringen op een boot? Dat is dus de grootste stressfactor ever.
  • Control freak als vriendin? Gebruik het in je voordeel.
  • Zo’n romantische speech voorbereiden? Grote kans dat het er niet zo uit komt als gedacht.
  • Ik doe het nooit meer, maar doe het vooral wel.

Lekker bezig Arjen! Heb jij ook een goed verhaal over jouw aanzoek? Stuur me een mailtje op anne@trouwkoning.nl en help andere mannen trouwen als een koning. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.