40% trouwt alleen voor zijn vriendin…. Okay…

Het CBS heeft onderzocht waarom stellen trouwen. Veertig procent van de mannen hoeft niet zo nodig te trouwen en doet het voor zijn vriendin. 40%! Van de 160.000 gesloten huwelijken in 2015 is dat 64.000 mannen. Dat is 1,5 keer de Kuip vol met mannen die iets doen puur en alleen omdat hun vriendin dat wil.

Hoe gaat dat precies? ‘Gast! Jij gaat met mij trouwen? Hup, op je knie. Hier, ik heb alvast een ring gekocht. En vraag het me maar. NU.’

…. “Okay”….

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zou me nogal een sukkel voelen als ik m’n vrienden moest vertellen dat ik alleen ging trouwen omdat Tos het zo graag wil. Daar ben je toch zelf bij. Call me a romantic, maar ik wil graag aan iedereen laten weten dat Tos en ik gaan proberen elkaar het leukste leven ooit te geven. En daarom heb ik haar ten huwelijk gevraagd.

60% van de mannen trouwt dus voor de liefde!  Dat is een feit om te vieren. En misschien zijn er wel ergere dingen dan trouwen omdat je vriendin het graag wil.

Trouwen omdat je ouders kleinkinderen willen, of omdat je er anders geen sex mag hebben van je God. Of omdat je uitgehuwelijkt bent. In de jaren vijftig was bijna iedereen getrouwd. Je moest wel omdat je anders geen huis kreeg en kinderen maken voordat je getrouwd was, was al helemaal not done.

In 1976 waren nog steeds bijna alle dertigers getrouwd. In 1996 was dit nog maar 38 procent en in 2016 nog maar 31 procent. Wat dat betreft doen wij het goed mannen! Qua absolute aantallen winnen we het misschien niet van de vorige generaties. Maar de meesten van ons trouwen wel voor de juiste redenen!

Ik weet dat trouwen geen garantie is voor eeuwig geluk, je moet wel een beetje realistisch blijven. Ik wil heel graag vieren dat we van elkaar houden en daar wil ik alle mensen die belangrijk zijn in ons leven bij betrekken. Dat is wat mij betreft wel een feestje waard.

En voor de mannen die het allemaal niet uitmaakt: Kom op man, pak je bruiloft terug. Weiger je te schikken in een bijrol. Puur omdat je vriendin het graag wilt betekent niet dat jij er geen toffe dag van mag maken. Met dingen die jij leuk vindt!

Ik weiger me ook te schikken in de bijrol op mijn eigen trouwdag. Omdat ik hoop zo’n feest maar een keer te geven, dus dan kan het maar beter het allerbeste feest ooit worden. Daarom ben ik de Trouwkoning begonnen en de komende tijd vertel ik jou hoe ik mijn bruiloft organiseer en vraag ik andere mannen hoe zij het hebben aangepakt.

Samen maken we er ook de mooiste dag van jouw leven van man!

Anne

Fotocredit: Joeri van Veen

1 antwoord
  1. Alma zegt:

    Een man hangt erniet bij. Hij krijgt ook handjes en kusjes. Mag de dans openen enveloppen ontvangen. En lief en galant zijn voor zijn verse vrouw dusss ?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.