De uitnodigingen kostte ons maar 60 piek

Allright! Gastenlijst gemaakt en Save the Date verstuurd dus het werd hoog tijd voor de uitnodigingen. Daar waren wij en onze gasten ondertussen aan toe.

Zo’n uitnodiging is broodnodig. Je moet je gasten ten slotte een keer officieel laten weten dat ze mogen komen. En of ze dan een ochtend, middag of heel weekend gewenst zijn. Maar de tering. Wat zijn die kaartjes duur!

Voor de standaard variant waar je zelf niks over te zeggen hebt ben je al snel 150 euro voor 100 stuks kwijt. Wil je iets unieks laten maken moet je niet raar opkijken van het vierdubbele bedrag. En dan vraagt PostNL ook nog eens 78 cent (tot 20 gram)  tot 1,36 euro (20 tot 50 gram) per stuk om ze veilig af te leveren.

Dat moet beter kunnen, dacht ik! En vooral persoonlijker en goedkoper. Dus we gingen met de foto’s van Sugarcoated (waar we ook al de Save the Date-foto’s hadden laten maken) aan de slag. Ontwerp, drukken en versturen, dat hebben we allemaal voor 60 ekkies geregeld. Hoe hebben we dat gedaan? Simpel!

Ontwerp
Oké, deze is misschien een beetje valsspelen. Zelf weet ik aardig hoe Photoshop werkt en Joyce Vanhommerig – de designkoningin van Vlaanderen en omstreken – is onze vriendin. Dus met het ontwerpen waren was alles snel in kannen en kruiken.  

Maar misschien ken jij ook wel iemand die jullie met de uitnodigingen kan helpen. Dus zoek eerst hulp bij je vrienden en niet direct bij de dure designafdeling van de lokale drukker.

Drukkosten
Druk. Werk. Deal. Voor zes tientjes hebben we bij Drukwerkdeal.nl alle kaarten laten drukken die we nodig hadden. Gewoon. Als ansichtkaart. En voor dat geld kregen we ook nog 100 mooie enveloppen.

Wat trouwkaarten vaak zo duur maakt, is dat je voor de dag-, middag- en avondgasten een andere kaart moet bestellen. Voor iedere groep heb je namelijk een andere tekst. En bij drukken geldt: hoe kleiner de oplage, hoe hoger de drukkosten.

Wij hebben dus het algemene gedeelte, het gedeelte dat voor de dag-, avond- en weekendgasten hetzelfde is, laten drukken. En het wisselende gedeelte hebben we gewoon uit de printen laten rollen en met een leuk plakbandje in de kaart geplakt.

Verzenden
Ik weet dat wij mannen Valentijnsdag altijd vergeten, maar nu is er een goede reden om deze dag in de gaten te houden. PostNL laat je namelijk rond Valentijn gratis kaarten versturen met hun actie #smakkenofplakken. Als je een rode zoen op je enveloppe zet, scheelt dat je zo een of twee postzegels per kaart. Nice! Daar moet je wel even mooie rode lippen voor over hebben, maar daar ben jij mans genoeg voor, toch?

giphy

Zijn er nog dingen die ik niet goed heb gedaan? Ja natuurlijk.
Ik hoop dat mensen via onze trouwsite RSVP’en en laten weten wat hun dieetwensen zijn etc. Het stond nogal klein op de kaart, dus ik hoop dat ze het zien. Het had best groter gekund, maar goed.

Tot slot nog een ProTip: gooi een hand confetti bij de envelop in! feest gegarandeerd:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.