,

Trouwlocatie: Waarom wij een schapenboerderij kozen

Na het aanzoek moet je dus een bruiloft gaan plannen. De trouwlocatie is een essentieel onderdeel van het plan. Na een zoektocht van een paar maanden kozen wij voor Hoeve Kindergoed in Ermelo. Ik zal je meenemen in ons keuzeproces, misschien heb je er wat aan. Liever wat praktische tips? Die heb ik ook voor je! 

Hoeve Kindergoed in Ermelo is een schapenboerderij en een logeerboerderij midden tussen de weilanden. Zo’n plek waar basisschoolklassen komen voor hun groep 8-afscheidskamp, inclusief slaapzalen met stapelbedden, een woonkamer waar een dol paard geen schade aan kan richten en een grasveld met speeltoestellen. Het is geen chique locatie, maar het was precies wat we zochten.

Onze eisen waren vrij specifiek.

We zochten een plek:

  • Die groot genoeg was voor 90 man
  • Waar we ook konden blijven slapen
  • Waar we ons eigen festival-feest konden organiseren
  • En waar dus ook bandjes en dj’s hun ding konden laten doen
  • Waar niet om middernacht het feest afgelopen is
  • Die geen miljoenmiljard euro kost

Deze eisen beperkten onze zoektocht enorm. Vooral de combinatie van na 23:00 uur nog (beperkt) door kunnen feesten en de mogelijkheid tot blijven slapen bleek lastig. Wisten wij veel. Niet gehinderd door enige kennis van feestlokaties en hun regels gingen we op zoek naar trouwlokaties in Utrecht, de stad waar we wonen.

Als eerste maakten we een afspraak bij Molen de Ster, een prachtige houtzaagmolen die vlak naast het station ligt en waar regelmatig feestjes worden georganiseerd. Deze feestjes mogen blijkbaar slechts tot 22:00 uur. En we konden geen slaapplekken vinden in de buurt. Er passen geen 90 man op onze logeerkamer helaas. Deze optie viel dus af. Ook de Metaalkathedraal en verschillende forten aan de Utrechtse waterlinie vielen af om de stilte-eis.

Hierna gingen we out of the box denken: buiten Utrecht en buiten lokaties die zichzelf aanprijzen als trouwlocatie. We vonden zaaltjes waar je eindeloos mag feesten, maar die heel ongezellig waren. En campings waar iedereen mocht blijven slapen, maar waar het na 22:30 uur rustig moet zijn.

Tegen de tijd dat we bijna professionele locatie-scouts waren geworden, hadden we twee opties.

1: Camping de Lievelinge

Een prachtige camping aan het water die van zichzelf al een gezellige rommelige festival-sfeer ademt. Ze hebben er een joekel van een spiegeltent, een zweefmolen, toffe

sta-carvans en veel ervaring met live muziek. Supermooie locatie waar ze je al het regelwerk uit handen nemen. Op je trouwdag hoef je alleen maar aanwezig te zijn en het feest kan beginnen.

Na een rondleiding over het terrein waren we enthousiast. In een gesprekje met hun party-planner gaven we aan wat onze plannen waren. De geschatte kosten voor de locatie lagen zo rond de 10.000 euro, maar zij zou nog een meer specifieke offerte sturen. Die offerte hebben we nu (6 maanden later) nog niet gehad.

2: Hoeve Kindergoed

Tosca had op Facebook gevraagd wie van haar vriendjes laatst nog een tof huwelijk had meegemaakt en waar dat dan was. Een van de antwoorden was ‘Hoeve Kindergoed in Ermelo’. Ha, ja. Euhm. De website zag er niet echt uit en de naam maakte me ook niet dolenthousiast, maar het telefoontje met de eigenaar zorgde ervoor dat we een afspraak maakten om te komen bezichtigen.

Na een bezoekje waren we overtuigd van de potentie van de lokatie. Hier zouden we zelf onze droombruiloft kunnen organiseren. Iedereen kon blijven slapen op de slaapzaal of in een tent/camper/caravan en dat was precies wat we zochten.

Na kort beraad (‘Maar bij de Lievelinge hadden ze een spiegeltent EN een draaimolen’, ‘Ja, maar hier kunnen we zelf drank meenemen’) kozen we dus voor de Hoeve. Omdat het contact met de eigenaar supersoepel verliep en omdat we ondertussen echt zin hadden om zelf ons feestje te organiseren. Dus dat zijn we nu aan het doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.