Het aanzoek, met deze 8 tips doe je het beter dan ik!

Het is zover. Je bent er over uit. Je weet het zeker. Je gaat het doen! Een aanzoek, groot of klein. Eigenlijk maakt het allemaal niet uit. Dat je het vraagt is veeeel belangrijker dan hoe je het vraag. Maar een beetje basiskennis is natuurlijk wel fijn. Daarom 8 tips waarvan ik nu snap dat ze handig zijn. Van mijn eigen aanzoek maakte ik een zooitje namelijk. 

1: De ring

Op zich wel handig om te hebben, maar om er nou direct 3 keer je maandsalaris aan uit te geven lijkt me wat overdreven. Je hebt vanaf 30 euro al prachtige zilveren exemplaren. Uiteindelijk is het symbool belangrijker dan de waarde van de ring. Je kunt nog helemaal los als jullie samen de trouwringen gaan uitzoeken.

2: De ring-maat

Duur of goedkoop. Het is wel handig als de ring ook past. De makkelijkste manier om achter de ringmaat van je vriendin te komen is de diameter van een van haar andere ringen op te meten (Diameter? Ja, het breedste gedeelte aan de binnenkant meten). Omtrekmaat bestaat ook. Dat is de omtrek van een ring. Twijfel je? Koop hem dan iets te groot. Inkorten kan altijd nog.

3: Locatie Locatie Locatie

Tuurlijk die rooftop bar in Berlijn is natuurlijk helemaal tegek. Haar mee uit eten nemen naar een sterrenrestaurant maakt super veel indruk. Maar houd er wel rekening mee dat niemand het leuk vind om een huilende vrouw te zien. Of te zijn! En er gaat zeker gehuild worden. Dus, thuis is handig! En als het zo-nodig toch buiten moet. Zorg dan voor een rustige plek.

4: Zakdoekjes

Over huilen gesproken. Zakdoekjes. Zorg dat er zakdoekjes zijn.

5: Verzin wat je gaat zeggen.

Je hoeft geen super lange speech te houden. Sterker nog, ik zou het kort houden! Verzin vier lieve zinnen waarom je eigenlijk met haar wil trouwen. Sluit af met de vraag “Wil je met me trouwen”. Bang dat je ze vergeet? Maak dan een spiekbriefje. Overigens vraag ik me af of ze uberhaupt hoort wat je zegt. Zodra je op 1 knie zit, weet ze wel hoe laat het is.

6: Ga op een knie

Ja het is enorm lullig, en ook wat overdreven. Maar geloof me, iedereen gaat aan haar vragen of jij op één knie bent gaan zitten. Voor je eigen ego is het erg fijn als je verse verloofde dan ja kan zeggen.

7: Easy Does it

Uitgebreid plan? Kan heel tof zijn. Maar hoe meer je plant, hoe meer er fout kan gaan, en hoe meer zenuwen je gaat hebben. Dus ben je niet zoń organisatorisch  talent, of beschik je niet over stalen zenuwen? Geen probleem. Plan dan iets kleins. Print bijvoorbeeld alle mooie fotoś waar jullie samen opstaan uit en verras haar met een huis vol fotoś en bloemen als ze uit d’r werk komt. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je het vraag. De rest is allemaal bijzaak.

8: Vraag hulp bij je plan

Je bent superman gelukkig niet! Dus je kunt vast hulp gebruiken. Vraag haar vriendinnen om je toekomstige aanstaande mee uit lunchen te nemen als je wat tijd nodig hebt om je voor te bereiden. Of je kunt je vrienden vragen het huis (of andere plek) te versieren terwijl jullie boodschappen aan het doen zijn. Iedereen vindt het leuk om aan je aanzoek mee te werken.

Of vergeet dit allemaal en doe het lekker spontaan! Risico is wel dat je dan alsnog een aanzoek met ringen moet plannen. Maar dan weet je het antwoord tenminste wel al.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.