5 Trouwdingen die de moeite WEL waard zijn

Als corsages, duur drukwerk, knutselwerkjes, wegwerpcamera’s en bedankjes niet de moeite waard zijn, wat is het dan wel? Ik heb het voor je opgezocht.

Tijdens het organiseren van je bruiloft zijn er een miljoen dingen waar je bakken geld (of uren aandacht en energie) aan kan besteden. Nadat ik Tos ten huwelijk vroeg, hebben we onze getrouwde vrienden gevraagd wat nou echt de moeite waard was op hun trouwdag en wat ze een tweede keer niet meer zouden doen.

De antwoorden waren vrijwel unaniem. Van de dingen die ze niet meer zouden doen, maakte ik al een lijstje: 5 Trouwdingen die de moeite NIET waard zijn. Nu is het tijd voor de dingen die wel de moeite waard zijn.

1 – Een goede trouwfotograaf
‘Maak ruimte in je budget voor een goede fotograaf want je trouwfoto’s zijn uiteindelijk het enige dat je aan je bruiloft overhoudt.’ Dat advies kwam wel tien keer en in verschillende talen tot ons. En precies op het juiste moment want de fotograaf die wij op het oog hadden, vonden we eigenlijk aan de dure kant. Het advies van onze vrienden gaf de doorslag: we hebben onze gewoon besteld en ik kan me niet voorstellen dat we daar spijt van krijgen.

2 – De notaris
Als je trouwt zonder dat een notaris huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld, trouw je in gemeenschap van goederen. Alles wat jullie hebben wordt gemeenschappelijk bezit, zowel je bezittingen als je schulden. Dit kan grote consequenties hebben als jullie er financieel net wat anders voor staan, bijvoorbeeld omdat de een meer spaargeld of schulden heeft dan de ander. Of omdat een van de twee ondernemer is en financiële risico’s loopt die eventueel op de ander te verhalen zijn. Een intake bij de notaris is vaak gratis, het opstellen van huwelijkse voorwaarden kost vaak tussen de 500 en de 1000 euro. Regel dit netjes nu jullie nog met elkaar willen trouwen, als jullie ooit willen scheiden is het eigenlijk te laat.

3 – Photobooth
Doe jezelf en de gasten een groot plezier en huur een photobooth. De foto’s die de trouwfotograaf van je gasten maakt zijn prachtig, maar je wil ook het fotostripje van je opa met konijnenoren op en je voetbalvriendjes die hun harige billen aan de lens laten zien. Photobooths zijn er in heel veel soorten en maten: sommige zijn een kale kast, sommige komen in de vorm van een hokje met personeel dat mensen naar binnen haalt en van accessoires voorziet, anderen komen in een busje waar je in kan klimmen en sommige zijn gewoon een goede lamp met een tablet en een printertje. Voor ieder budget is er wel iets passends te vinden. Wij hebben de Propfun fotozuil gehuurd waar we ook GIFjes mee kunnen maken. Leuk!

4 – Party-props
Corsages en servetringen zijn wat mij betreft overbodig op een bruiloft, maar je kan nooit genoeg party-props hebben. Ga naar de Tiger, Xenos of Action en koop daar zoveel confettikanonnen, glow-in-the-dark-ambandjes, opblaasinstrumenten, bellenblaaszwaarden en blacklight schmink als je kan dragen. Als je avondfeest op een dood punt dreigt te raken, trek je een krat met troep tevoorschijn en zorg je dat de feestvreugde weer tot grote hoogte stijgt. Geen zin/tijd om dit zelf in de gaten te houden? Stel een paar partymachers aan: mannen of vrouwen met de sleutels van het props-hok. Je hebt vast al een idee welke feestbeesten hier het meest geschikt voor zijn. Vraag ze op voorhand of ze deze taak op zich willen nemen, ze voelen zich vast vereerd.

5 – Logeeropties  
Er waren twee scenario’s die ik tijdens het organiseren van de bruiloft niet zag zitten: mensen die niet drinken omdat ze nog moeten rijden en mensen die met een slok te veel op achter het stuur kruipen. Om dat te voorkomen hebben we een trouwlocatie gehuurd waar iedereen kan blijven slapen. Het is niet chique, mensen hebben geen eigen kamers. Maar wie wil kan crashen op de slaapzaal met stapelbedden of een tent opzetten in het weiland. Het grote voordeel hiervan: de volgende ochtend samen katerig ontbijten. Ik kijk daar nu al naar uit.

Welke dingen vind jij WEL absoluut de moeite waard? Deel ze in de reacties!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.