5 trouwdingen die de moeite NIET waard zijn

Tijdens het organiseren van je bruiloft zijn er een miljoen dingen waar je bakken met geld (of uren aan aandacht) aan kan besteden. Of je kan ze laten. Ik som de vijf meest overbodige dingen voor je op.

Nadat ik Tos ten huwelijk vroeg, hebben we onze getrouwde vrienden gevraagd wat nou echt de moeite waard was op hun trouwdag en wat ze een tweede keer niet meer zouden doen. De antwoorden waren vrijwel unaniem, ik heb er een lijstje voor je van gemaakt.

1 – Corsages
De bruidegom, de ouders, de broers en zussen, de ceremoniemeester(s) en de getuigen krijgen vaak een corsage opgespeld. Een paar mooie bloemen waaraan de overige gasten kunnen herkennen dat deze mensen belangrijk zijn voor het bruidspaar. Het is een mooie traditie, maar ook een dure. Voor een corsage ben je zo een tientje kwijt. En missen mensen ze als ze ze niet krijgen? Nope. Hetzelfde geldt overigens voor grote bloemstukken op de eettafels en – als je het mij vraagt – het bruidsboeket, maar daar denkt je verloofde misschien anders over.

2 – Duur drukwerk
Voor de meeste bruidsparen zijn de save the date-kaarten en de uitnodigingen enorme stresspunten. Vind maar eens kaarten die jullie allebei mooi vinden, die bij jullie bruiloft passen en die laten zien hoe ‘awesome’ jullie feestje wordt. Het is bijna niet te doen. Sommige bruidsparen laten uit pure wanhoop hun drukwerk door een kunstenaar ontwerpen, waarna ze vaak alsnog een vrij doorsnee kaart krijgen. Mijn advies: kies een kaart die je niet lelijk vindt en waar alle informatie op past. De meeste mensen flikkeren die kaart weg zodra ze de datum in hun agenda hebben gezet.

3 – Knutselwerkjes
Versierde waxinelichthouders, kunstig geknipte plaatsaanwijzers, gehandletterde servetringen, versierde stoelen, slingers met verschillende foto’s van het bruidspaar erop, tafelkleden met leuke spreuken, gepersonaliseerde servetten, slingers van 1000 handgevouwen kraanvogels: hoe leuk het ook lijkt, doe het niet! Al die kleine dingen kosten jullie veel tijd en niemand onthoudt ze. Huur een locatie die je tof vindt en kies een paar opvallende dingen (grote gekleurde heliumballonnen, stoelhoezen, tafellakens) en klaar ben je.

4 – Wegwerpcamera’s
Heb je weleens een trouwboek gezien waar superleuke foto’s van wegwerpcamera’s in geplakt zaten? Waarschijnlijk niet, want die foto’s zijn meestal k*t. Van de 100 foto’s die je maakt, zijn er misschien 5 leuk genoeg om te printen. En dat is dan de succesrate van je telefooncamera, de foto’s van zo’n wegwerpcamera zijn vaak kwalitatief uitermate teleurstellend vanwege het gebrek aan licht, de beperkte skills van de amateur-fotografen en de slechte lens. Laat je trouwfotograaf de mooie foto’s maken en vraag je gasten de toffe foto’s die ze met hun mobieltje hebben gemaakt te mailen of te delen via wedpics. Scheelt je geld en tijd en levert je veel betere foto’s op.

5 – Bedankjes
Het is goed gebruik om je gasten bij het verlaten van de feestlokatie een ‘bedankje’ mee te geven. Een klein cadeautje waarmee je laat weten dat je het tof vond dat ze er waren. Een potje met een beetje grond en wat bloemenzaadjes, een gepersonaliseerd glazen potje met een waxinelichtje erin, een weckpotje met popcorn of bruidssuikers in een satijnen zakje. We hebben het allemaal al gezien, weten dat er veel werk in zit, en toch vonden we het niet zo leuk. Laat die bedankjes lekker zitten. Je gasten vonden het sowieso al tof dat ze deze dat met jou en je bruid mochten vieren. Daar draagt dat cadeautje niets meer aan bij.

Gelukkig is niet alles kut! Hier lees je 5 trouwdingen waar ik met liefde veel moeite voor heb gedaan. 

1 antwoord
  1. Alma zegt:

    Met corsages kan je wel zien wie er familie is van de bruid of bruidegom. Maar een sticker met pa ma broer zus bruid en bruidegom krijgt de juiste persoon een hand enz.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.