Hoe vind ik de perfecte trouwlocatie?

Ik zal je direct uit de brand helpen: de perfecte trouwlocatie bestaat niet. Op alle locaties is wel iets aan te merken. Te chique, lelijke inrichting, naast een snelweg, onder een kernreactor, in een stiltegebied of gewoon veel te fucking duur. Ga dus niet op zoek naar de perfecte locatie, maar naar een locatie waar je het feest kunt geven dat jij voor ogen hebt.

Wij waren voor onze bruiloft op zoek naar een locatie waar 100 man in pasten, we in ieder geval tot middernacht een live band konden laten spelen, waar we konden trouwen, dineren en feesten en waar heel veel mensen konden blijven slapen. Dat bleek een enorme zoektocht te zijn omdat we campings vonden waar geen versterkte muziek gespeeld mocht worden en zaaltjes waar onbeperkt herrie gemaakt kon worden geen (nabijgelegen) slaapmogelijkheden boden.

Uiteindelijk hebben we meerdere opties gevonden die pasten. En ik weet zeker dat er ook voor jouw perfecte feest meerdere geschikte locaties zijn. Lees deze tips en vind de locatie die bij je past.

1: Wat voor feest wil je?

Bedenk eerst hoe je bruiloft eruit moet zien: Wil je meerdere locaties voor trouwen, eten en feest of alles op een plek? Wil je volledige catering met personeel of denk je meer aan een frietfiets en bier uit blik? Pas als je een idee hebt van hoe je feest eruit gaat zien, kun je een goede locatie scouten. Dit scheelt je heel veel loze bezoekjes.

2: Zelf doen of laten doen?

Bedenk hoeveel je wil organiseren aan je bruiloft. Draai je je hand niet om voor een feestje voor 100 man, dan kan je een lege zaal huren en de rest zelf regelen. Krijg je al stressvlekken van een verjaardag bij je thuis, kies dan voor een locatie waar ze alles voor je voor je doen.

3: Waar zeg je ‘ Ja’ ?

Waar ga je het officiële trouwgedeelte plaats laten vinden. Wil je trouwen in het gemeentehuis en/of in de kerk of wil je op je locatie ook voor de wet trouwen? Dit kan nog wel een dingetje zijn omdat iedere gemeente hier andere regels over heeft. Check dus bij de locatie of ze hier meer over weten en/of eerder hebben gedaan en bel anders met de gemeente waar je woont en de gemeente waar je wil trouwen zodat je zeker weet dat wat je wil ook kan.

4: Je contactpersoon

Met de locatie moet je veel communiceren, samenwerken en dingen regelen. Zorg dus dat je een goede klik hebt met de eigenaar/manager. Heb je die tijdens de eerste gesprekken niet dan kan je beter een ander contactpersoon of een andere locatie vinden. Want als het nu al niet klikt gaat het straks niet beter worden. En op de dag zelf wil je al helemaal geen mensen zien waar je nekharen van overeind gaan staan.

5: Hoe flexibel is je locatie?

Check of je locatie ervaring heeft met het type feest dat je wilt organiseren. Leuk die festivalbruiloft, maar die krijg je waarschijnlijk nooit zoals je wil als je hem organiseert in samenwerking met het lokale bowlingcentrum.

Wil je iets anders dan dat de locatie normaal doet, probeer dan ook te inventariseren hoe flexibel ze zijn en hoe ze deze flexibiliteit aan jou doorberekenen. Voor jou is deze dag superbijzonder, maar voor de meeste trouwlocaties is het ieder weekend raak. Ze hebben waarschijnlijk geen zin om de hele boel op de kop te zetten tenzij je ze daar voor betaalt.

6: Hoe hard is te hard?

In Nederland moet het van de wet na 23:00 uur stil zijn. Veel locaties liggen binnen gehoorafstand van woonhuizen en hebben strenge regels om geluidsoverlast van dj’s, bands en dronken gasten te voorkomen. Zorg dus dat je weet wat de regels per locatie zijn voordat je The Darkraver om 01.00 uur boekt. Het zou zonde zijn als die voor een dichte deur staat.

7: Dealtjes maken

Veel locaties kunnen goede deals sluiten met lokale leveranciers en dat kan in jouw voordeel werken! Bespreek dus ook of je via hun korting kunt krijgen op eten, drinken, fotografen, trouwauto’s, dj’s etc, etc, etc.

8: Begin op tijd

De populaire locaties zitten een jaar van te voren al vol. Iedereen wil namelijk in de zomer trouwen, en iedereen wil op die ene toffe datum trouwen. Daarnaast duurt het vaak ook wel even voor je een offerte binnen hebt. Ik wacht al sinds april 2016 op de offerte van de Lievelinge en toen Molen de Ster na drie maanden niets liet horen, hebben we die zelf maar afgemaild.

Succes met zoeken mannen!

En heb je iets tofst gevonden dan hoor het graag zodat we een fijn lijstje met perfecte lokaties kunnen maken. Sharing is caring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.